Maagballon met water

Procedure  

U krijgt een lichte roes waarna een maagballon via de mond in de maag wordt gebracht. Deze ballon wordt dan gevuld met 600cc zoutwater. De ballon vult een groot deel van de maag waardoor er minder ruimte blijft voor voedsel. Hierdoor zal u sneller een volheidsgevoel ervaren bij een veel kleinere hoeveelheid voeding.

Voor wie? 

Een maagballon vermindert enkel de inname van vast voedsel. Het heeft weinig tot geen effect op snoep of calorierijke dranken. Daarom is de ballon geschikt voor ‘pure’ volume-eters en niet voor snoepers.

Bijwerkingen 

Gedurende de eerste dagen dient uw maag te wennen aan de aanwezigheid van de ballon. U kan last krijgen van misselijkheid, hikken, een opgeblazen gevoel, diarree en buikkrampen. Deze bijwerkingen zijn van tijdelijke aard en verdwijnen na enkele dagen. 

Resultaat

De ballon dient na 1 jaar verwijderd te worden wegens risico op lekkage. Het resultaat is erg variabel en kan gaan van 7 tot 20 kilo. Mede bepalend is hoe gezond u eet en leeft. Een team van diëtisten, psychologen en kinesisten staan voor u klaar.

Let wel… slechts 10% van de patiënten kan het gewichtsverlies langdurig behouden omdat de meerderheid in zijn oude foutieve gewoontes vervalt na verwijdering van de ballon.

Kostprijs 

De maagballon zelf wordt niet terugbetaald door de mutualiteiten. Er is wel een tussenkomst voor de dagopname en gastroscopie.
Totale kostprijs (plaatsing – dagopname – ballon) bedraagt 1400 euro. Ook de verwijdering wordt terugbetaald.

Gewone tussenkomst:
privé kamer: 1.501
tweepersoonskamer: 1.215

Verhoogde tussenkomst (WIGW)
privé kamer: 1.491
tweepersoonskamer: 1.205

 

Prijzen voor buitenlandse (Nederlandse) patiënten:

privé kamer: 1.919 euro
tweepersoonskamer: 1.633 euro

verwijderen maagballon voor buitenlandse patiënten:

privé kamer: 607,78
tweepersoonskamer: 562,78