Kim B. onze nieuwe heldin van de maand — August 2021

Hallo,

Mijn naam is Kim, 30 jaar en mama van een zoontje van 5 jaar. Mijn hele leven sukkel ik al met mijn gewicht, maar het is pas echt begonnen toen ik in mijn laatste middelbaar zat. Ik ben toen op 2 jaar tijd een goeie 20kg bijgekomen. Ik heb toen een proteïnedieet gevolgd, mét succes. Ik was op enkele maanden 23kg kwijt. Helaas kwam ik erna het dubbele terug bij.

Jaren heb ik alles geprobeerd om af te vallen, diëtistes, shakes, noem maar op. Maar ik moest te veel kilo’s afvallen om dit allemaal te kunnen volhouden. 2 jaar lang heb ik getwijfeld om een gastric bypass te laten doen tot ik eindelijk de knoop heb doorgehakt om het toch te laten doen.

Augustus 2019 had ik een kennismakingsgesprek met dokter Van Vlodrop, zij legde mij alles uit wat er precies gebeurd bij de operatie en wat na de operatie.

In november 2019 ben ik dan geopereerd. Met een klein hartje mocht ik na 3 dagen naar huis, dan begon mijn nieuwe leven. De eerste 2 weken volgde ik een vloeibaar dieet, daarna 2 weken gepureerd en daarna kon ik beginnen ‘experimenteren’. Wat kan ik eten, wat niet.

Ik heb een heel goede opvolging gehad na de operatie. Een team dat bestond uit een psycholoog, diëtiste, dokter Van Vlodrop en de kinesitherapie. Fantastisch team! We zijn bijna 2 jaar verder en ik zou het zo opnieuw doen. Ik ben in totaal een goede 48kg afgevallen en voel me als herboren. Ik moet nog altijd opletten wat ik eet of drink, maar ik geniet weer ten volle van alles.

Kim.

Terug naar overzicht